De uitgaven aan native advertenties, commerciële content die niet meteen als zodanig wordt herkend, zijn de afgelopen drie jaar met liefst 600 procent gestegen.

De reden voor die groei is de angst voor het gebruik van adblockers. Adverteerders zoeken nieuwe manieren om consumenten te bereiken.

De uitgaven verschillen wel sterk per categorie en zelfs tussen merken in dezelfde sector. Automotive, travel, health & fitness, finance & insurance en de voedingsindustrie geven gemiddeld veel uit aan native advertising.

Maar de ‘early adopters’ zijn kennelijk minder enthousiast. Bedrijven uit de categorieën entertainment, tech B2C en verzekeringen die er vroeg bij waren, hebben de laatste tijd gezamenlijk twintig procent minder budget aan native uitgegeven, van 57 percent in 2014 naar 37 percent in 2016. De reden is waarschijnlijk dat deze vroege gebruikers nog weinig referentiemateriaal (best practices) hadden.

Kijk voor het volledige artikel op Emerce!